Openbedrijvendag bij DEME

Scheldt River Schelde River schelde rivier deme baggeren baggerwerken job

Vandaag, 1 oktober was het naar jaarlijkse gewoonte Openbedrijvendag. Dit jaar deed ook mijn eigen werkgever DEME mee, want we hadden iets te vieren! Onze gloednieuwe hopper (of sleephopperzuiger) Scheldt River werd vrijdagavond gedoopt en was dus net klaar om mensen te ontvangen.

Om 10u00 stips stapten de eerste bezoekers het parcours op.

Openbedrijvendag deme parking gele vestjes fluovestje fluohesje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor wie ons niet zou kennen: DEME is vooral bekend als baggerbedrijf. Daarnaast zijn we ook een leidende speler in offshore windenergie en milieuwerken. Samengevat: rivieren verdiepen en verbreden, havens bouwen, artificiële eilanden opspuiten en windmolenparken bouwen op zee, that’s what we do. Als je weet dat de 4 belangrijkste baggerfirma’s ter wereld 2 Belgische en 2 Nederlandse spelers zijn, dan besef je dat onze know how iets is om fier op te zijn.

Innovatie is key in deze competitieve markt. Vandaar dat we nu ook mangaanknollen gaan ‘harvesten’ op de oceaanbodem, en we met onze nieuwe schepen kunnen varen op het milieuvriendelijkere LNG (gas), in plaats van zware olie.

Omdat DEME graag het nuttige aan het aangename koppelt, organiseerden we na de doopceremonie ook een Familiedag op zaterdag voor onze werknemers, naast Openbedrijvendag op zondag, voor 2.500 bezoekers. Het was een unieke kans om eens een gloednieuw baggerschip te bezoeken. 2e stuurman Koen gaf ons een professionele uitleg op de brug.

Scheldt River Bridge schelde river deme baggerwerken

Je voelt je héél klein als je naast de Scheldt River wandelt. Een fluovestje was verplicht op de gangway of loopbrug.

schelde river schelde rivier baggeren baggerwerken schip schepen groene schepen loopbrug

Ik zag dit weekend enkel blije gezichten bij DEME! De events waren dan ook tot in de puntjes verzorgd, chapeau voor ons communicatieteam! Wie weet doen we volgend jaar opnieuw mee aan Openbedrijvendag? Schrijf je dan zeker op tijd in, want om safety redenen zijn de plaatsen beperkt.

www.openbedrijvendag.be

www.deme-group.com

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s