Get Real van Lien De Pau – dé inspiratie voor de start van mijn eigen zaak

Lien De Pau Get Roel goestendoener goesting boek

In april kocht ik het boek ‘Get Real, voor wie elke dag zijn goesting wil doen’, van Lien De Pau. Omdat ik niets liever doe dan mijn eigen goesting, was mijn interesse onmiddellijk gewekt! Ik ging naar de boekvoorstelling in yoghurtbar O’YO in Gent, om nog meer te weten te komen.

Zeker van haar Zaak

Toevallig kwam ik begin dit jaar op de Facebook-pagina terecht van ‘Zeker van haar Zaak‘. Zeker van haar Zaak is een online platform voor vrouwelijke ondernemers, omdat die toch nog steeds in de minderheid zijn en elkaars steun en tips best kunnen gebruiken. Oprichtster van dit alles is Lien De Pau, een vrolijke 30-something die voor zichzelf een leven heeft uitgebouwd zoals ze het graag wilde: in het buitenland wonen, alle dagen zon, opstaan zonder wekker en je werk zo slim aanpakken dat het niet als werken aanvoelt. Dat klinkt als muziek in mijn oren 🙂

Get Real

In haar boek ‘Get Real’ vertelt Lien hoe zij ervoor zorgt dat ze dit leven kan leiden, en geeft ze tips over hoe ieder van ons ook dichter bij zijn droom kan geraken. Dat hoeft dan niet wonen in het buitenland te zijn, maar bijvoorbeeld minder werken, vaker bij je kinderen zijn, je eigen zaak opstarten, enzovoort. Het boek is niet te dik, maar zit echt vol met inspiratie. Klagen we niet met velen over ons drukke leven (dat je vaak zelf in de hand hebt) of een te drukke werkweek? De combinatie van werk en gezin? Hebben we niet allemaal ideeën of dromen over hoe we het anders zouden kunnen aanpakken? Maar we doen het niet…

  • Door onze omgeving: denk maar aan je ouders die je willen behoeden voor stommiteiten en (financiële) onzekerheden. Ook je vrienden met huisje-tuintje-boompje-beestje vinden dat het normale leven al gek genoeg is.
  • Door jezelf: want uiteindelijk ben jij het die je eigen beslissingen neemt. Zo denken we zelf ook dat een maandelijks loon, verzekeringen en een huis (die Belgische baksteen…) noodzakelijk zijn om gerust te kunnen leven. En zo stoppen we met dromen, en dat is jammer.

Rich Writings

Ook ik ben zo’n bange kikker die wel grote dromen heeft, maar ze tot nu toe nooit echt uitvoerde. Er zijn altijd wel excuses te vinden: het is te moeilijk, gevaarlijk, te onzeker, te duur… Maar zoals ik jullie in een eerdere blogpost al vertelde, heb ik de laatste maanden een cursus Copywriting gevolgd. Ik heb er niet alleen leuke mensen leren kennen, ik heb ook beseft dat ik het superleuk vind om met taal en teksten bezig te zijn. Het intrigeert me om de juiste invalshoek te zoeken om een tekst nog overtuigender te maken.

Ik ging praten met een boekhouder, nam contact op met een sociaal secretariaat et voilà: Rich Writings (wink wink naar mijn familienaam ;-)) is geboren en ik ben nu zelfstandig Copywriter in bijberoep! Ik blijf mijn fulltime job doen en schrijf na de uren. Als je doet wat je graag doet, voelt het niet eens aan als werken. Mijn eerste opdracht is intussen de deur uit, en de goesting is alleen maar groter geworden!

Get Real is dus een goeie inspiratiebron voor me geweest en gaf me net die extra push om  mijn eigen zaak op te starten.

Heb jij ook van die mooie dromen waarbij je een extra push nodig hebt? Je kan het boek of e-book bestellen via de website https://www.getrealbylien.com.

Liefs,

SVRine

X X X

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s