Campari cocktails shaken met Hannah Van Ongevalle

Vorige zaterdag was ik één van de 10 gelukkige Nina-lezeressen die een cocktailworkshop mocht volgen bij de enige echte Hannah Van Ongevalle! Campari organiseerde de workshop in Piazza Gaspare, hun pop-up bar in hartje Antwerpen in het prachtige Jacob Jordaenshuis.

Hannah Van ongevalle Campari kiosk cocktail workshop the pharmacy knokke cocktail shaker bartender

Op deze bloedhete dag werden we hartelijk ontvangen op het gezellige binnenterras. Met een watertje, want alcohol zouden we die namiddag nog meer dan genoeg drinken, nietwaar. In afwachting van de andere deelnemers werden ook vers gemaakte bruschetta’s en zuiderse ham aangevoerd, we werden verwend!

Campari-bruschetta-piazza gaspare tonijn met kappertje the pharmacy knokke

Toevallig was ik enkele weken voordien voor de eerste keer naar The Pharmacy in Knokke geweest, de bekende cocktailbar van de familie Van Ongevalle. Mijn ‘Lazy Cheeks’ was niet alleen zéér lekker, het speciale interieur van de bar maakt de ervaring gewoon helemaal af. Dat het daarnaast gerund wordt door zo’n lieve familie die ik nu persoonlijk heb leren kennen, maakt het alleen maar leuker.

Hannah had voor de workshop met 20 dames ook haar papa Jan meegebracht. Vader en dochter samen bezig zien is puur entertainment. Naast het uitleggen van de cocktails, vertelden ze anekdotes en grappige verhalen. We leerden werken met de ‘jigger’ (maatbekertje), en probeerden het ijs met ‘kuikentjes’ (tip voor de juiste polsbeweging) op de juiste manier te shaken.

Campari-Jan Van Ongevalle the pharmacy knokke cocktail shaker bartender vrolijk

We maakten 3 cocktails op basis van Campari, waar Hannah ambassadeur van is. Ik dacht al heel mijn leven dat Campari niet echt ‘my cup of tea’ was, maar het drankje heeft me aangenaam verrast. Ik blijk zo’n zoete vrouw te zijn die helemaal wild wordt als er een aardbei of framboos aan een drankje wordt toegevoegd, hoe bitter het ook mag zijn.

Ik heb op 1,5 uur tijd ongelooflijk veel bijgeleerd! We maakten een Negroni, de bekendste cocktail met Campari en rode vermouth. De Sbagliato en een eigen creatie van Hannah met RinQuinQuin waren mijn favorieten. RinQuinQuin is een Frans aperitief op basis van zoete perziken dat ik dringend in huis moet halen, helemaal mijn ding!

Campari-Hannah Van Ongevalle-Els zonnebril the pharmacy knokke cocktailworkshop

De prachtige bar van Piazza Gaspare is nog slechts open tot 30 juni. Ga er eens langs, het is de moeite!

Liefs,

Séverine

X X X

Piazza Gaspare – Reyndersstraat 6, Antwerpen (vlakbij Groenplaats). Open tot 30 juni 2017 op donderdag , vrijdag en zaterdag van 16u tot 22u.  http://www.piazzagaspare.be/nl/

Campari – http://www.campari.com/nl

The Pharmacy – Om het adres te weten, moet je even een raadsel oplossen op de website, of wat rondgooglen http://www.the-pharmacy.be/

Nina – de weekendbijlage van Het Laatste Nieuws – www.nina.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s