We’re on the road to North Wales

Snowdon 7

Vanuit Porthmadog reden we naar het hoogtepunt (ook letterlijk!) van onze reis in Snowdonia: de Snowdon. 

De Snowdon (of Yr Wyddfa in het Welsh) is 1085 meter hoog en is de hoogste berg van Wales. De hogere bergen van Groot-Brittannië liggen allemaal in de Schotse Hooglanden.

Bij een bergwandeling hoort natuurlijk een goede voorbereiding. Ik had verschillende websites opgezocht, en ik kreeg al een beetje schrik tijdens het lezen. Er zijn drie mogelijke wandelpaden richting de top: Llanberis Path, Miners Path en de Pyg track, elk met een verschillende moeilijkheidsgraad. In de zomer rijdt er ook een treintje dat je de berg op en af kan brengen, maar in april was het daar nog te vroeg voor.

Op alle websites raadt men aan om voor dag en dauw aan de wandeling te beginnen: het weer is toch zo veranderlijk in de streek, het wordt dan zo gevaarlijk, de parkings staan eivol, en nog meer van die professionele raadgevingen.

Door werkomstandigheden van V. vertrokken we uiteindelijk met vertraging en tot aan de top wandelen zou sowieso geen optie meer zijn. Maar dat hoefde ook niet voor ons. De websites zouden beter het adres van de startpunten meedelen, maar dat doen ze vreemd genoeg niet.

Snowdon 9

We volgden Google Maps richting Llanberis en besloten om 14u dat we gewoon zouden stoppen en beginnen wandelen. Plots was het van ‘Hé daar, een parking! Hé kijk, een parkeerplaats!’ We hadden keiveel ‘chance’ en zonder dat we het wisten waren we aangekomen bij ‘Pen y Pass’, het startpunt van de Pyg track en het Llanberis Path.

Snowdon 8

Alle wandelingen duren 6 à 7 uur, wat dus voor ons niet meer mogelijk was. We startten onze klim via de Pyg track en het was best wel aangenaam. Na een tijdje begon de klim echter zwaar te worden, maar de uitzichten waren prachtig!

Snowdon 2

Hier begonnen de wolken zich meester te maken van de berg.

We besloten creatief te zijn. Op de kaart zagen we dat de Pyg track en het Llanberis Path op een bepaald punt samenkomen. Op dit punt hebben we dus de terugtocht aangevat via het Llanberis Path, wat beduidelijk gemakkelijker was dan het eerste deel. Onze wandeling duurde 3,5 uur, perfect. Zoals je hieronder ziet, waren we niet alleen 🙂

Snowdon 5 geitSnowdon 6 schaapjes

‘Glamping’ in Penybont Touring Park

Onze laatste slaapplaats was nog een topper van formaat. We wouden eens aan glamping doen. We vonden online een camping waar je in een ‘barrel’ kan slapen. Deze rijdende tonnen waren in het verleden vooral gekend als woonwagen van zigeuners. Het leek ons zo’n gezellig idee om de nacht door te brengen in zo’n mooi beschilderde ton, en dat was het inderdaad 🙂 De locatie van de camping, tussen de schapen en aan het Bala Lake, maakte de ervaring helemaal af. We gingen in het dorp Indisch eten afhalen en zaten  een hele avond na te kaarten aan onze pick-nick tafel. Heerlijk…

Snowdon 10

Snowdon 11

Als je meer vragen hebt over reizen in Wales of over onze slaapplaatsen, geef gerust een seintje!

Liefs,

SVRine

X X X

Song of the trip

En uiteindelijk mag hij toch ook meedoen, Ed Sheeran met Castle on the hill!

https://www.youtube.com/watch?v=K0ibBPhiaG0

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s