Roadtripping in Zuid-Engeland

Seven Sisters 2

Wanneer het Pasen is en we een gratis dagje verlof krijgen, vind je mij nooit thuis bij de familie (sorry daarvoor), maar wel in het buitenland. We kozen deze keer voor een roadtrip in Engeland en Wales. Over het Kanaal dus!

We gingen met onze eigen auto op de trein via Eurotunnel, en ik was aangenaam verrast. Wat een fijne en flexibele manier om te reizen is dat! Je reserveert een trein, maar ben je wat vroeger of later dan gepland, kan je gewoon een andere trein nemen als daar nog plaats beschikbaar is. Op slechts 35 minuten sta je vanuit Calais in Folkestone, aan de andere kant van het water.

Onze eerste stop was in Rye, een middeleeuws dorpje dat oorspronkelijk aan zee lag, maar door de verzanding intussen drie kilometer in het binnenland ligt. Het haventje is er nog steeds, naast schattige gebouwen en prachtig onderhouden tuintjes.

Rhye 1Rye 5Rye 6

We hadden honger en kozen voor een zaak met een mooi binnenterras. Achteraf gezien denk ik dat we in de meest fancy place van het stadje hebben gegeten, The George Grill.

Onze volgende stop waren de Seven Sisters, zeven kliffen in de buurt van Eastbourne. Ze zijn zo bekend omdat ze veel witter zijn dan de kliffen van Dover, en het is waar, ze zijn prach-tig! Het hele gebied errond is fantastisch voor een ontspannende wandeling. Dankjewel voor de tips, Leen! 🙂

Seven Sisters 2Seven Sisters 3

Na de zeven zussen reden we verder naar onze eerste slaapplaats, aan de zee in Brighton. Daar had ik een AirBnB gereserveerd bij Kay Aplin, die een echte kunstenares blijkt te zijn. ‘The Ceramic House’ hangt vol met kleurrijk keramiekwerk en het was een plezier om er te verblijven.

Ceramic 3Ceramic 2Ceramic 1

Brighton heeft door zijn bekende pier de reputatie een beetje “slotmachine/fish&chips and that’s it” te zijn, maar dat is allesbehalve het geval. Hippe koffiebars, winkeltjes en restaurants rijzen er als paddenstoelen uit de grond. Inspiratie deed ik op op de blog www.theannaedit.com (dankjewel Els!), maar laat je daar zeker niet tot beperken, je komt achter elke hoek leuke plekken tegen.

Brighton 1

sass & belle (27 Bond Street)

Brighton 2

Bond St. Coffee – met hun verrukkelijke hartige muffins met spinazie en feta!

Brighton 3

Seven Stars – mooie bar met vrolijke muziek (27 Ship Street)

Naast zijn pier heeft Brighton nog een absolute ‘must do’, het Royal Pavilion. Dit sprookjesachtige paleis dat je niet direct in Engeland verwacht, werd in de 19e eeuw gebouwd in opdracht van Prins George van Wales, die een fascinatie had voor China en Azië. Je mag binnenin geen foto’s nemen maar geloof me, het is de moeite waard.

royal pavilion brighton

Uiteraard zijn we ook eens een kijkje gaan nemen op die bekende Pier. Plezant!

Brighton Pier 1Brighton pier 2Brighton Pier 3

Na Brighton reden we via Bibury naar North Wales en Snowdonia.

Wat we daar allemaal zagen, vertel ik jullie in een volgende blogpost!

Tot snel!

Liefs,

SVRine

X X X

Song of the trip

Vanaf nu zet ik bij elke blogpost een link naar een liedje of artiest die een indruk op me heeft gemaakt tijdens de reis. Eigenlijk zou dat hier Ed Sheeran moeten zijn. Niet alleen bij ons, maar ook in Engeland worden zijn liedjes grijsgedraaid, of je nu wil of niet, er is geen ontkomen aan. Omdat jullie Ed uiteraard allemaal al kennen, plaats ik hier het liedje ‘Ciao Adios’ van Anne-Marie. Tot enkele weken geleden kende ik haar naam enkel uit het liedje ‘Rockabye’ van Clean Bandit waar zij samen met Sean Paul de vocals doet. Op 5 april in Antwerpen was Anne-Marie echter meegekomen met Ed Sheeran om zijn voorprogramma te verzorgen. Ik heb haar liedje ‘Ciao Adios’ intussen ook al enkele keren op MNM gehoord, dus we gaan nog van haar horen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s