Summer in the closet

Hij zou er eigenlijk al een tijdje moeten zijn, en hopelijk komt hij er nu snel aan, die zomer!
Naar jaarlijkse gewoonte verandert dan ook je outfit en de daaraan gekoppelde inhoud van je kleerkast. Omdat die er al een hele tijd opvallend rommelig bij lag, besloot ik deze week om mijn kleerkast eens goed onder handen te nemen: winterkleren selecteren en elders opbergen, mooi opvouwen wat mocht blijven en terzelfdertijd een kritische blik werpen op wat er in die kast lag dat er eigenlijk al lang niet meer zou mogen liggen. Volgens de kenners, en dus ook volgens mijn persoonlijke favoriet Jani Kazaltzis, moet je een kledingstuk dat je al twee jaar niet meer gedragen hebt gewoon dumpen. Aye aye sir!

Ondanks het feit dat ook tijdens onze recente verhuis een aantal stuks de persoonlijke collectie gedwongen verlaten hebben in een plastic zak richting Roemenië (daarover later meer), waren er ook nu veel spullen die de moeilijke ja/nee-vraag moesten ondergaan: to stay or not to stay? (Maar ze zijn zo mooi, meneer! / Ik zal ooit nog eens zoveel afvallen dat ik er terug inpas, meneer! NOT!)In de ideale wereld zou ik deze laatste selectie nadien ruilen tijdens een leuke ‘swapping’-middag met vriendinnen, verkopen op een ‘closet sale’ of misschien gewoon op de rommelmarkt. Vermits dit allemaal intensieve bezigheden zijn die grondig gepland moeten worden, las je waarschijnlijk al tussen de lijnen dat de zak gewoon naar de Kringloopwinkel zal gaan. Hopelijk kan ik dus nog iemand gelukkig maken met mijn (vorige) blauwe blazer van Zara, het topstuk van de zak. De enige voorwaarde is dat de nieuwe eigenaar de knoop vooraan wél nog dicht krijgt.
Nu ik aan het einde van deze tergend moeilijke taak ben gekomen, stel ik enkele opvallende dingen vast:

  1. Ik wacht veel te lang met het kritisch nakijken van mijn kleren.

Zo lang, dat zelfs iemand met het magerste slangenfiguurtje van mijn generatie niet meer in mijn oude, weliswaar keimooie, kleren past.

Of zo lang, dat geen enkel weldenkend mens met een beetje gevoel voor mode er nog iets uit zou willen kiezen, vermits de trends intussen al zeven modellen verder staan.

  1. Ik bezit enkele kledingstukken die al gedurende enkele jaren deze strenge selectieronde doorstaan hoewel ze nooit meer gedragen worden. Ze zijn zo speciaal, zo leuk, maar vooral heb ik er zo’n toffe herinneringen aan of lieve complimentjes voor gekregen, dat zij gewoon onderdeel mogen blijven van mijn kleerkast. Ze weggooien pijn doen aan mijn hart. Blijf dus maar lekker waar jullie liggen, mooitjes!

SVRine

X X X

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s